středa 30. září 2015

Haulič- dub, květ, červ, červc, srp, zář (video)

ANO! ANO! Po 6 měsících! Mrtě 

Takže ano! Dalo mi to zabrat, zapotila jsme se u toho, dokonce to i 2x zkoušela natáček a 6x různě renderovat ale je to tu. Konečně jsem dokončila video. 
Nějaký pokrok v mé tvorbě směrem kupředu? Ani trochu. Dokonce mě už nebaví řešit ta hudba u videí ale to především proto, že mi opět umírá notebook- další- a zkuste si v tomhle pak pracovat.

Každopádně..

Moc knih to není. Nebylo moc času ani nálady na čtení za toho období. Teď ale cítím, že s odcházejícím teplem mne opustí i tolik plného času a najednou se zas budu doma jen válet. I když denně chodím do práce (momentálně mám týden dovolenou :3), ale co mám dělat, když dojedu dom, když sem už 5 měsíců zvyklá něco dělat s lidmi venku?

No nebudu brečet, podívejte se na video, které vypadá stejně jako každé mé jiné video, jen je na něj příjemné se chvilku dívat, protože než vás začnou bolet oči, trvá to tentokrát až za 4,5 minuty :)






ALE! Konečně jsme si koupila první knihu drahokamů - Rudá jako Rubín. (Koupila jsme si ji dnes, kdežto video bylo točené asi před týdnem, proto ji tam neuvidíte. Nikdy se mi nechce dodělávat video v den, kdy ho natočím..) . Jo, je to suprová kniha, konečně normální hrdinka bez trapných pocitů jako America, nebo bez věčného pochlebování si sama sobě jako ta slečinka v Horečce. Ale protože mi těžce došli finance a to je ještě 15 dní a 3 velké akce předemnou do výplaty, a já na účtu nemám nic, další knihy jsme si právě teď prachsprostě stáhla. Já si knihy stopro koupím, to rozhodně bych chtěla zdůraznit, ale zrovna teď chci hlavně vědět, jak to kurva skončí! Celá ta serie. 

Jen to mě donutí nejít navštívit Oskara :/

.swed.

úterý 8. září 2015

Nééééééé!! - Aneb došla jsme na to, že RPO bude film

Nééé, nééé nenenene né... ale ... Néééé :/. (zvedla se a došla pro knihu na poličku, sedla si  s ní zpět na židli a smutně se zadívala) Néééé :/

To je moje upřímná první reakce na to, když jsme zjistila, že RPO (Ready Player One) bude zfilmováno.  

Možná to všichni ostatní už dávno vědí, možná jste to už i řešili, ale já prostě až teď zjistila, že moje 3 nejoblíbenější kniha (1. Bartim, 2. Harry) bude zfilmovaná. A já prostě toto nepodporuji. Protože mám prostě takový ten pocit, že filmy nikdy nejsou takové, jako knihy (většinou horší, mnoohem horší a zruší totálně celou atmosféru a kulturu kolem knihy) a nedokážu si prostě představit, jak jako ve filmu bude OASIS. A jak bude vypadat vlastně všechno!

(PS: po 9 letech nové brýle :3)
Ano, to že bude RPO natáčet Steven Spielberg je pozitivní zpráva. Díky tomu se necítím až tak špatně, protože to je jeden z režisérů, který prostě něco znamená a něco umí a moc věcí neposere. No upřímně, když se mu člověk podívá jen na ČSFD do výčtu filmů, minimálně pár z nich viděl každý (Jurský park, Indiana Jones, Chyť mě, když to dokážeš, Zachraňte vojína Ryana..) a jsme si jistá, že hodně lidí má jeho filmy hodně moc rádo. Taaakže jako by to nemuselo být tak špatné. Teoreticky.. Ale prakticky to, že vidím RPO v plánovaných filmech pro rok 2017 mě stejně vadí. Prostě na truc a z principu! :D

Knihy a filmy se prostě liší. Ať už drobnými chybami a nedovysvětlením určitých věcí  (Harry), vynecháním postav (GOT)  nebo děje . No a někdy se prostě film nechá jen veeelmi volně inspirovat knihou a dovymýšlí si sám jiné děje a věci (Labyrint, Hobit, Percy Jackson) a prakticky pak se s knihou shodují jen jména postav a sem tam nějaká ta událost. A někdy je film sám o sobě takový paskvil, že samotný autor předlohy zakáže natáčet další díl (Eragon-to mne nikdy nepřestane bavit řešit :D)...

Vím ale, že hodně knihám vlastně film pomohl, ať se to knihomolům líbí nebo ne. Jeden skvělý a dokonalý příklad, který zabere vždy - Harry Potter. Nebo když jsme u YA tak třeba Hunger Games, Divergence a miliarda miliard podobný věcí, co teď frčí. Nebo díky filmu si lidi všimnou knihy a přečtou si ji. Tím se zvyšují tržby, tím autor (asi) vydělává, takže pak může napsat něco dalšího..

Když jsem vlastně u toho, dokonce i Pátá vlna bude zfilmovaná! Četla jsem to, mám to doma ale už nemám ponětí o čem to je, a když jsem viděla trailer tak mi to prostě nějak nedošlo a nespojilo se to. Buď je chyba ve mně a fakt jsem už tak moc mimo, nebo ten trailer je prostě trochu jinde než kniha. Nevim, asi si to přečtu znovu :)

Ne, přečtu si RPO znovu. A možná se stavím ještě v Levných knihách a koupim si ještě jedno vydání. Pro sichr. Protože v roce 2017 se určitě kniha bude tisknout znovu a to v Novém vydání. A pokud bude filmová obálka, tak to potěš.. RPO má sice obálku v tuto chvíli prostě divnou, ale odpovídá obsahu. 

Ale je zase super, pokud se film bude držet knihy a pokud tam opravdu ukáže celé OASIS ve své kráse, se všemi světy , loděmi z miliadry filmů, odkazy na popkulturu 80, bude to asi dobré (pokud to vyjde, bude to epický :3). Nebudu vyloženě očekávat nejhorší, počkám si ročík, než vyjde první trailer, pak se případně rozbrečím. Nebo budu ráda. Ale spíše ráda nebudu, však jak jsem řekla, prostě na truc a z principu :). 

Ale ano, skoro každý druhý film je podle knihy a většinou to nikdo neřeší. Já to většinou jako taky neřeším a jsem i ráda, že se kniha zfilmuje. Ale to prostě nemůže jít o něco, co mám tak ráda. Však tomu všichni určitě rozumíte. 

No tak dobře,
trochu jsem se nad tím zamyslela,
a možná se i těším.
       -_-           
bude to možná N.Á.Ř.E.Z.
uvidíme :)

Bůh dej, ať nikdy Stroud neprodá práva na Bartimaeuse. Amen
Ale vlastně pak by se vytisklo nové vydání a já bych si konečně mohla koupit Amulet Samarkandu!
Ale ne, to raději nebudu mít knihu, než vidět Bartima na plátně. A Nathaniela!
Nebo Džábora s Faquarlem. 
Nebo Ptolemaie ještě jednou....
Nebo Nathaniela.. 
(Kitty mě nikdy tolik netankovala)
:D


*swed*